FAQ

Waarom moet ik betalen voor een kleurstaal?

Het versturen van kleurstalen kost natuurlijk geld. Wij als designwand en vloer staan voor verantwoord gebruik van grondstoffen. Hierdoor vinden wij het zonde als er veel kleurstalen worden opgevraagd, die vervolgens weer worden weggegooid. Om de kleurstalen te versturen vragen wij daarom om een kleine bijdrage, waardoor u toch de mogelijkheid heeft om een juiste keuze te kunnen laten maken. Naast het versturen van kleurstalen hebben wij ook een showroom waar u onze wandpanelen en pvc vloeren kunt bekijken, voelen en ervaren. Designwand en vloer hoeft geen winst te maken te maken op het versturen van kleurstalen, daarom doneren wij periodiek de opbrengsten aan goede doelen. De goede doelen waaraan wij doneren zijn:

  • Stichting uitgestelde kinderverjaardagen
  • Stichting het vergeten kind
  • De voedselbank

Hoeveel moet ik bestellen:

Om een goede inschatting te maken van wat u moet bestellen kunt u gebruik maken van eenvoudige berekeningen.

Voor wandpanelen zoals kerradeco en Motivo en Linerio meet eerst de hoogte op van de wand of wanddeel wat u wilt bekleden. Indien de hoogte van de wand kleiner is dan de lengte van de panelen dan kunt u de breedte opmeten.

Per paneel staat op de productpagina wat de werkende breedte is van het betreffende product. Daarna meet u de lengte van de wand of wanden op in centimeters die u wilt bekleden met onze wandpanelen en deelt de totale lengte in centimeters door de breedte van het betreffende product. Vervolgens heeft u het aantal panelen wat u nodig heeft. Deel het aantal in pak die staat aangegeven op de productpagina en dan heeft u het aantal pakken wat u nodig heeft om de wand of wanden de bekleden. LET OP: Per product kunnen de aantallen in een pak verschillen houd dus de website bij de hand als u gaat rekenen en/of bestellen.

Voor vloeren meet u de breedste breedte van de ruimte in meters en de diepste diepte. Haal hier eventueel hoeken, koven, nissen, vaste kasten vanaf en tel hier onderstaande percentages bij op in verband met snijverliezen:

Ruimtes tot 6 m2                 = +10%

Ruimtes tot 12 m2               = +8%

Ruimtes tot 20 m2               = +6%

Ruimtes vanaf 25 m2          = +5%

Indien alle ruimtes met dezelfde PVC vloer decor zijn opgeteld staat op de product pagina de hoeveelheden per volle pak. Rond altijd af op hele pakken.

Wanneer kies ik voor kerradeco met 1,35 of 2,70 meter lengte.

Sommige kerradeco decoren zijn leverbaar in 2 verschillende lengte maten. Wanneer u de panelen verticaal (dus van onder naar boven) wilt bevestigen en de te bekleden hoogte tussen plafond en vloer kleiner is dan 270 cm. Kunt u ervoor kiezen om snelbouw panelen te bestellen met een paneel lengte van 270cm. Indien u de panelen horizontaal wilt monteren en de breedte van de te bekleden wand tussen 135 en 270 cm is. Kunt ook kiezen voor een paneel lengte van 270cm. In de overige en de meeste gevallen zijn de universele wandpanelen van 135cm te gebruiken. Deze hebben namelijk een verbinding rondom, waardoor deze oneindig tegen elkaar kunnen worden gemonteerd.

Wat is de levertijd van de wandpanelen en pvc vloeren?

De algemene levertijd van onze panelen is 2 tot 2,5 werkweek. Dit doen wij om transport zo efficient mogelijk te laten verlopen met minimale impact op het milieu. Eerder leveren is mogelijk echter hier zijn extra kosten aan verbonden en dienen wij door te belasten.

Mijn bestelling is beschadigd/manco geleverd, wat nu?

Onze chauffeurs houden ons ook op de hoogte van eventuele transportschades en manco leveringen. Mocht u constateren dat er beschadigde of manco producten zijn geleverd, dan kunt u binnen 24 uur na levering alsnog aanspraak maken op herlevering.

In geval van beschadiging: maak een overzichtsfoto van de ongeopende en beschadigde doos, een close up (ofwel detailfoto) van de beschadiging en een foto van de pakbon. Stuur deze 3 foto’s naar ons op en wij gaan direct aan de slag om de beschadigde producten zo spoedig mogelijk te herleveren. Maak de doos niet (verder) open en gebruik de inhoud niet, tenzij u van ons akkoord heeft gekregen om dit wel te doen.

In geval van Manco levering: stuur een foto op van de pakbon en stuur deze naar ons op. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik heb teveel besteld, wat nu?

Als consument heeft u natuurlijk recht op retour. Ongeopende pakken kunnen tot 8 dagen na levering retour verstuurd worden. Stuur een foto van de pakbon en uw factuur naar ons op en wij gaan voor u aan de slag. De verzendkosten voor het retoursturen kunnen in mindering worden gebracht van de factuurwaarde. U kunt eventueel ook op afspraak de producten aan ons afgeven, dan hebben wij alleen de pakbon en uw factuurnummer nodig.

Ik heb te weinig besteld, wat nu?

Heeft u per abuis te weinig besteld, dan kunt u extra bijbestellen via onze website. Geef aan onder welke factuurnummer u eerder heeft besteld en wij gaan zorgdragen voor een snelle levering. Bij spoedlevering kunnen extra kosten zijn verbonden, deze extra kosten moeten wij doorberekenen.

Ik ben niet tevreden over het product, wat nu?

Indien de producten niet zijn gemonteerd kunt u als consument altijd de ongeopende verpakkingen retour sturen. Stuur een foto van de pakbon en uw factuur naar ons op en wij gaan voor u aan de slag. De verzendkosten voor het retoursturen kunnen in mindering worden gebracht van de factuurwaarde. U kunt eventueel ook op afspraak de producten aan ons afgeven, dan hebben wij alleen de pakbon en uw factuurnummer nodig.

Kan Kerradeco ook in verband gemonteerd worden?

Veel van de kerradeco decoren met een paneellengte van 135cm, zijn in verschillende verbanden te monteren, zoals gestapeld, halfsteens en wildverband. Let op dat de grafische decoren en de paneellengte van 270cm van Kerradeco in de basis NIET in halfsteens of wildverband kunnen worden gemonteerd. Hierdoor verlies je namelijk het patroon van de 135cm paneellengte en de 270cm paneellengte hebben alleen aan de lange zijde een verbinding. Wij verbeteren continue de website en voegen de mogelijke verbanden aan de product pagina toe.

Wat is de toplaag dikte van de PVC vloeren?

Op de productpagina van het betreffende product staat de toplaagdikte benoemd.

Zijn Viterra en Rigio PVC vloeren geschikt voor commercieel gebruik zoals kantoren?

Viterra PVC vloer is niet geschikt voor commercieel gebruik zoals kantoor en winkel. Rigio PVC vloeren daarentegen weer wel. Rigio is geschikt voor licht commercieel gebruik zoals kantoorruimte boetiek en cafe.

Wat betekend gebruikers klasse bij PVC vloeren?

Gebruikersklasse van vloeren geeft aan voor welke toepassing de vloerpanelen zijn geschikt. Gebruikersklasse kan in 2 verschillende klassen worden aangeduid namelijk gewoon gebruikersklasse xx (cijfers) of AC klasse 1 t/m 6. Onderstaand een kleine tabel met de klassen en toepassingsgebied:

Gebruik binnenshuis:

AC1 = Klasse 21    : zeer licht wandelverkeer, bijvoorbeeld slaapkamers.

AC2 = Klasse 22    : gematigd wandelverkeer met lage mate van slijtage zoals eetkamer.

AC3 = Klasse 23/31             : gematigd verkeer bijvoorbeeld woonkamer en gang.

Gebruik commercieel

AC4 = Klasse 32    : algemeen verkeer, zoals kantoor, café, salon en boetiek.

AC5 = Klasse 33    : gematigd tot druk verkeer zoals winkel, showroom, restaurant en school.

AC6 = Klasse 34    : uitermate druk verkeer zoals supermarkt, terminals en openbare (overheids)gebouwen.

Viterra valt onder AC3 = klasse 31 en is daarmee uitstekend geschikt voor woning toepassing.

Rigio valt onder AC5 = klasse 33 en is daarmee naast woning ook geschikt voor winkel, showroom restaurant en school met gematigd tot druk verkeer.

Wat is het voordeel van Kerradeco ten opzichte van behang?

Het grote belangrijke voordeel van Kerradeco ten opzichte van behang zit in de akoestiek en de slagvastheid. Door het materiaal, massa en het oppervlak van kerradeco heeft  kerradeco een geluidsisolerende werking naast een stukje thermische isolatie. Door het gestructureerde oppervlak absorbeerd, breekt en weerkaatst het geluid waardoor galm in lege ruimte sterk wordt verminderd. Door de sterke toplaag is kerradeco ook nog eens vele malen beter bestand tegen stoten van bijvoorbeeld tafelranden dan stucwerk, wel/niet afgewerkt met behang.

Door de gesloten structuur van Kerradeco dringt veelvoorkomend vuil niet in het materiaal en is deze eenvoudig en met water en een lichte natuurzeepoplossing uitstekend schoon te maken.

Wat is het voordeel van Klik PVC ten opzichte van plak PVC of dry-back PVC vloeren?

Het grote voordeel van klik PVC vloeren zit hem in de verbinding tussen de diverse vloerpanelen. Door de klik verbinding wordt namelijk een hoge mate van waterdichtheid gecreeerd dan met plak PVC en Dry back PVC. Daarnaast is klik PVC vergelijkbaar als het leggen van gewoon laminaat en daarmee door veel meer bedrijven of doe het zelvers te leggen. Een ander groot voordeel van klik pvc is dat oneffenheden en hoogte verschillen van de ondergrond gemakkelijker te overbruggen zijn. Daar waar de gelijmde en plak varianten exact de ondergrond volgen, kan een klik variant net even die grotere oneffenheid beter overbruggen. Met als resultaat een strakker en eenvoudig verkregen eindresultaat.

Welke hoeveelheid zitten er in een pak of doos?

per product kan er verschil zitten in de eenheid of hoeveelheid in een doos of pak.

Bij het bestellen kies je eerst de verpakkingsvorm waar de verpakkingseenheid staat vermeld de aantallen zijn het aantal doos of pak met deze verpakkingseenheid.

Kan ik de afwerkprofielen per stuk bestellen?

Ja dat kan, de afwerkprofielen kunnen per stuk besteld worden. De plinten, wandpanelen, vloerpanelen en wandtegels zijn uitsluitend per volle doos te bestellen.

De kleur of structuur op het beeldscherm is anders dan de kleurstaal, hoe kan dat?

Er is een groot verschil tussen beeldweergave en de realiteit. Dit heeft onder ander te maken met lichtinval, contrast en in technische termen RGB verhoudingen van beelschermen. Daarnaast zijn onze afbeeldingen een klein stukje van het grotere geheel en soms zelfs in verhouding. Hierdoor kan er verschil zijn tussen wat je ziet op het beeldscherm en een kleurstaal.

Binnen welke termijn kan ik retourneren?

Als consument heeft u bij online aankopen 14 dagen de tijd om te retourneren. Deze periode gaat in op de dag van de fysieke levering.

Kan ik de producten ook afhalen?

Indien u de producten heeft besteld en bij het bestellen heeft aangegeven dat u wilt komen afhalen is dat zeker mogelijk. Wij bellen u, of sturen een bericht via sms of e-mail dat uw product in goede staat door ons is ontvangen en dat u deze kunt afhalen. Graag stemmen wij met u een dag en tijd af.

Kan ik ook een offerte opvragen?

Jazeker, dat kan via e-mail, of met een bezoek aan onze showroom. Wij helpen u graag met uw wensen en het maken van een offerte.

 

Hoe monteer ik jullie producten?

Wij bieden nog geen standaard montage producten aan zoals wand- vloerlijm, lijmkit, voegkit, primer, egaliseer middel en benodigd gereedschap. Voor het beste resultaat werken adviseren wij om te werken met gerenomeerde merken zoals bostik en Soudal.

Hebben jullie ook een leg en of montage service?

Wij hebben geen montage of legservice. We begrijpen dat dit veel werk uit handen neemt echter zijn wij ervan overtuigd dat met onze montage handleiding en instructievideo’s er genoeg en gedegen basis is om onze producten zelf te monteren of te laten monteren door een klusbedrijf met bouwkundige ervaring.

Heeft designwand en vloer voorraad van haar producten?

Wij hebben gekozen om onze voorraad extern op te slaan van onze producten. Dit zorgt voor een minimale transportbeweging en kostenbesparing die wij niet door hoeven te berekenen in de prijs.